Selecteer een pagina

Vitaliteit

Vitaliteit betekent dat je je fysiek en mentaal veerkrachtig en fit voelt.

psychologische basisbehoeften

Zelfregie is het zelf richting geven aan je leven.  Je zoekt altijd naar een balans tussen je kwetsbaarheid en beperkingen en je kracht en mogelijkheden, om zo beter tot je recht te komen.

De 3 psychologische basisbehoefte spelen daarbij een rol.

Relatie: welkom zijn/je veilig en gewaardeerd voelen 

Competentie: voor vol worden aangezien/geloof en plezier hebben in eigen kunnen

Autonomie: ruimte krijgen/zelf mogen kiezen en verantwoordelijk zijn

Als in voldoende mate is voldaan aan de behoefte aan relatie,  autonomie en competentie is er motivatie, inzet en geluk.

STRESS maatschappij

In de huidige veeleisende maatschappij hebben steeds meer mensen moeite om zich goed te (blijven) voelen. We moeten van alles maar hebben nauwelijks tijd om het voor elkaar te krijgen. Daarnaast worden we van jongs af aan al langs een prestatielat gelegd; de cito toetsen starten al op 4 jarige leeftijd. Kinderen ontwikkelen al jong stress en faalangst en leren ook niet (voldoende) hoe daarmee om te gaan. 30 % van de tieners ervaart depressieve gevoelens en permanente stress en 25 % van de studenten heeft zelfs burn-out klachten. Onder volwassenen ervaart 60 %!! chronische stress.

We blijven doorlopen met stress en lichamelijke kwalen tot we niet meer kunnen. Luisteren naar signalen van ons lichaam vinden we maar wat lastig. Af en toe stress ervaren is goed, maar veel van ons leven onder permanente stress, met alle gevolgen van dien. Slaapproblemen, prikkelbaarheid, moeheid, depressieve gevoelens, concentratieproblemen en vaak ook eindigend in burn-out.

Mentale APK

Men gaat regelmatig naar de kapper, schoonheidsspecialist of tandarts om zijn uiterlijk te verzorgen. Maar hoe verzorgen we eigenlijk ons innerlijk?Het is toch best raar dat we onszelf niet een aantal keer per jaar een soort mentale APK gunnen. Net als 2x per jaar je gebit verzorgen, gewoon 2 x per jaar je brein verzorgen. Even weer lekker je gedachten op orde, je blokkades opruimen en je angsten oplossen. Zodat je weer rust en overzicht ervaart en er weer een half jaar fris en vitaal tegenaan kunt.

'gewoon twee keer per jaar je brein verzorgen'

Mentale weerbaarheid en het voorkómen van mentale klachten zou de grootste aandacht moeten hebben maar desondanks blijven we pleisters plakken. Op basisscholen wordt nog steeds 90 % van de tijd besteed aan cognitieve vaardigheden. Hoe mooi zou het zijn als kinderen daar al leren hoe ze ook mentaal vitaal blijven.

123zelfregie heeft een 3 stappen plan ontwikkeld om elk unieke individu in zijn kracht te zetten. Vanaf 4 jaar tot 104 kun je dit stappenplan volgen voor een gelukkiger leven.

123 website

In 3 stappen zetten we je in beweging naar een gelukkiger leven.

 1. We ruimen je mentale blokkades op (mentale APK) zodat je weer gelooft in je eigen onbegrensde mogelijkheden en je vrij bent van je oude belemmerende overtuigingen of beperkende angsten en gewoontes.
 2. We gaan erachter komen wat je missie, passie en kernwaarden zijn en hoe jij die in je leven implementeert waardoor je meer betekenisvol gaat leven, makkelijker keuzes maakt en gelukkiger wordt. Je leert hoe je een groei mindset kweekt en hoe je gelukkige gewoonten en gedachten kunt creëren.
 3. Na het doen van een leefstijlcheck gaan we je helpen vitaal te worden met behulp van de door ons ontwikkelde  leefstijl methode "BEWOGEN". Hierdoor zit je straks niet alleen mentaal maar ook fysiek lekker in je lijf. Je ontwikkelt gezonde en gelukkige gewoonten die jou op koers houden naar een vitaal gelukkig leven.

Dit hele traject kun je volgen mét of zonder persoonlijk contact: offline of online.Wil jij graag persoonlijk contact en constante terugkoppeling(offline) of liever vanuit het comfort en de veiligheid van je eigen huis met terugkoppel momenten per wattsapp of skype(online). Kies het traject wat je het beste past.

Ben jij er klaar voor de beste versie van jezelf te worden?

 • intakeformulier per mail
 • 2 MatriXconsults van 60 min in onze praktijk t.w.v. € 158,-
 • 1 missiegesprek van 90 min in onze praktijk t.w.v € 119,-
 • 1 leefstijlcheck van 60 min in onze praktijk t.w.v. € 79,-
 • 1 BEWOGEN plan op maat met leefstijladviezen voor een optimaal vitaal leven t.w.v. € 139,-

Totale waarde: € 495,-  NU VOOR MAAR € 297,-

Totale contacttijd 4,5 uur

intakeformulier EN UITLEG per mail

 • 2 MatriXconsults van 45 min via skype/wattsapp t.w.v. € 129,-
 • 1 missiegesprek van 60 min via skype/wattsapp t.w.v € 79,-
 • 1 leefstijlcheck van 60 min via skype/wattsapp t.w.v. € 79,-
 • 1 BEWOGEN plan op maat met leefstijladviezen voor een optimaal vitaal leven t.w.v. € 139,-

Totale waarde: € 426,- NU VOOR MAAR € 229,-

Totale contacttijd 3,5 uur

 

Wat doe je in de 2 MatriXconsults?

 • leer hoe je rust in je hoofd krijgt zodat je je beter kunt concentreren
 • laat angsten los en neutraliseer trauma's
 • neutraliseer nare emoties
 • reken af met je blokkades en belemmeringen
 • ruim je stress op

Voordelen:

 • je bent snel van je hulpvragen af
 • je hebt een optimale focus omdat de sessies niet te lang zijn
 • je hebt door de herhalende vragen door hoe de methode werkt en kunt hem op jezelf toepassen.
 • iets wat één keer is opgelost is voorgoed opgelost, blijvend van je problemen af.

 

b3506932-5e48-42c3-9d42-3856919a2266-10f9f91d-d232-465f-8bae-d5a708b3c31a-v1

Opgeruimd

Ruim eerst je hoofd en je mentale blokkades op met de MatriXmethode waardoor je rust en overzicht krijgt.

Heb je last van problemen zoals slecht slapen, werkstress, een vol hoofd, moeite met concentreren, moeite met leren, nachtmerries, angsten zoals vliegangst, onverklaarbare buikpijn, migraine, trauma, PTSS of andere mentale problemen? Heb je geen zin om wéér je verhaal te vertellen? 

Hoe werkt de MatriXmethode?
Een MatriXprofessional maakt helder wat er in jouw hoofd afspeelt en welke overtuigingen jou aansturen. Door de juiste vragen te stellen, wordt duidelijk hoe jij informatie opslaat en verwerkt en welke strategie jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven. Deze strategie is de boosdoener van mentale problemen. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Bij welke problemen helpt de MatriXmethode nou precies?
We hebben de mentale problemen in vijf probleemgebieden ingedeeld:

 1. Emotionele problemen
 2. Leerproblemen
 3. Angsten en trauma’s
 4. (Pijn)klachten zonder medische oorzaak
 5. Vol hoofd

Waarom hoef ik mijn verhaal niet te vertellen?
Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud van het probleem gaat, maar om de strategie. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je gaat alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de wortel aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

 

IMG_6436

Gelukkig

Bepaal  je kernwaarden, je missie en je doelen en maak op die manier je pad naar je eigen geluk.

Waar krijg jij energie van? Daar kom je achter door te weten wat jouw passie, missie en kernwaarden zijn. Je kernwaarden zijn het fundament onder je gedrag. Stel jezelf eens de volgende vragen: Waar verlang ik naar? Waar droom ik van? Waar droomde ik van als kind? Waar was ik goed in? Wat frustreert me, dus wat wil ik juist niet? Waar sta ik voor?

Om je missie te ontdekken en te formuleren heb je op 2 vragen antwoord nodig:

 1. wat is mijn passie?
 2. wat is mijn talent?

Het hebben van een missie is belangrijker dan het bereiken ervan. Het geeft je een richting om in te bewegen. Het maakt dat jij je betekenisvol voelt. Je weet nu waarvan jij energie krijgt. En daardoor kun je veel makkelijker je eigen pad volgen. Keuzes worden helder, twijfel verdwijnt.

Een missie moet voldoen aan de volgende citeria:

 • Je krijgt er superveel energie van
 • Het is zo groot dat je niet weet hoe je het kunt bereiken
 • Het is een magneet voor de buitenwereld
 • Het gaat niet over jou, maar over de ander
 • Het is meetbaar en concreet
IMG_E6433

Vitaal

Ga vervolgens met de BEWOGEN methode gezonde en gelukkige gewoontes in je leven implementeren.

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Het duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

Het recept voor vitaliteit: de BEWOGEN Methode

Beweeg voldoende ; dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief en minimaal 3 x wekelijks intensief.

Eet gezond, natuurlijk en met mate; zorg dat minimaal 70 % van je voeding natuurlijke voeding is (groenten, fruit, noten, zaden).

drink voldoende Water; 6 glazen per dag is het absolute minimum.

neem voldoende rust, slaap en Ontspanning. Je hebt 6-8 uur slaap nodig, maar ook volledige rust hebben je lichaam en geest nodig

Geniet; wees dankbaar. Stil stil bij wat je hebt.

doe dat wat je Energie geeft (leef volgens je zelf geformuleerde missie)

ga de Natuur in, adem de frisse lucht in.